Menü
Kosár

Az Autóápolás Fontossága

Az autóápolás egyike azon feladatoknak, melyeket szükséges elvégezni, de nehéz alkalmas időpontot találni rá. Életünk jelentős részét az autónkban töltjük, ezért akár a második nappalinknak is nevezhetnénk. Ha ebből indulunk ki, akkor méltán érdemel ugyanolyan gyakori takarítást, mint az otthonunk. Sajnos ez a legtöbb családban nem valósul meg. Míg otthonunkat rendszeresen takarítjuk, addig az autónkkal kevesebbet törődünk. A rendetlenség nem csak a szennyeződéseknek és baktériumoknak ad táptalajt, hanem a sofőrt is zavarhatja egy idő után. Ilyenkor beköszönt az a pillanat, amikor nekiveselkedünk a járművünk rendbetételének.

A legtöbb ember az autó takarítását hétvégére időzíti, amikor nem kell rohanni. Bőven van szabadidőnk az alapos munkavégzésre kívül belül egyaránt. Egy napsütéses hétvége gondolata kellő motivációt jelenthet, hogy kimenjünk a kertbe az autótisztító készlettel és megadjuk a kis büszkeségünknek a törődést, amit megérdemel. Ma már kis túlzással számtalan termék áll rendelkezésünkre a tisztításhoz. Nem könnyű a választás még annak tudatában sem, ha konkrét elképzeléseink vannak.

Egy kiegészítőket forgalmazó boltban rengeteg kelléket találhatunk, keféket, szivacsokat, viaszokat, bőrápolót, felnitisztítót, gumiápolót, autósampont. Felsorolni is nehéz, hát még választani. Hol vannak már azok az idők, amikor kivonultunk a kertbe egy vödör vízzel, szivaccsal és elkezdtük lemosni az autót.  Elképzelhető, hogy az emberi lustaság vagy épp termékek ismeretének hiánya játszott közben, hogy létrejöttek az autó mosók, ahol időt és fáradságot takaríthatunk meg némi pénzért cserébe. Ennek ellenére mindenképp ajánlott rendszeresen kézzel is megtisztítani az autónkat, így nyomon tudjuk követni az állapotában szemmel láthatóan bekövetkezett változásokat. Ráadásul kézzel sokkal alaposabb tisztítást érhetünk el, mint a gépivel.

Ahhoz, hogy a gépkocsi tisztasága tökéletes és tartós maradjon, természetesen nem elég egy vödör víz, hanem az adott alkatrészhez kialakított tisztító szereket kell használnunk. Tekintsük át kicsit alaposabban, hogyan kell helyesen elvégezni ezt a munkát:

  • Ne tűző napon tisztítsuk az autót, mert ez nagyon gyors száradást idéz elő, gyorsabban kell dolgoznunk és a használt tisztítószerek erősségét is csökkentheti.
  • Mosás előtt távolítsuk el a nagyobb szennyeződéseket, magasnyomású mosó tökéletes erre a feladatra.
  • Használjunk több vödröt, az egyikben legyen mosószeres víz, míg a másikban tiszta víz. Mosókesztyű segítségével több szennyeződést tudunk eltávolítani. Egyenes mozdulatokkal tisztítsuk, ügyeljünk arra, hogy minél gyakrabban öblítsük ki, így csökkenteni tudjuk a szennyeződés felhalmozódását és ezáltal csökken a festés károsodásának kockázata
  • Speciális, mikroszálas kendők nagyon hatékonyak a tisztítás során.
  • A kerekek tisztítására is a nagynyomású mosó a megfelelő. Nem egyszerű megszabadulni a lerakodott fékportól, elszíneződéstől, piszoktól. Az abroncs felületére univerzális tisztítószer használható.
  • A tiszta szélvédő legjobb módja az üvegtisztító használata kívül-belül, valamint a üvegtisztító kendő alkalmazása. Használjunk két kendőt, az egyiket a tisztításhoz, a másikat a fényesítéshez.

A téli útviszonyok külön felkészülést, egyedi feladatokat igényelnek. Megfelelő felszereléssel kell rendelkezni, hogy elkerüljük az esetleges útszéli problémákat. Ellenőrizni kell az alkatrészeket, szükség esetén cserélni. Töltsük fel a folyadékot mielőtt a hőmérséklet zuhanna, a fagyálló hideg hőmérsékleten nagyon fontos. A téli gumik nagyobb tapadást biztosítanak gyorsulás, fékezés során. Használjunk téli folyadékot a szélvédő mosására. Rendszeres ápolás mellet az autónk hosszú ideig tökéletes állapotban állhat rendelkezésünkre. 

A termék jelenleg nincs raktáron. Adja meg e-mail címét alább, és értesítjük, amint a termék elérhető lesz.
Név
E-mail