Menü
Kosár

Akkutöltő autóhoz 12V / 6A GrandPrix / MaxSpeed

Akkutöltő autóhoz 12V / 6A GrandPrix / MaxSpeed
Akkutöltő autóhoz 12V / 6A GrandPrix / MaxSpeed
A webáruház kínálata eltérhet az üzlet kínálatától.
  • Elérhetőség: Készleten
  • Gyártó: Bottari
  • Termékkód: AF1361
  • Mennyiségi egység: darab
9 990Ft
Nettó ár: 7 866Ft

Akkutöltő autóhoz 12V / 6A GrandPrix / MaxSpeed

Ólomsavas akkumulátortöltő. 12V között állítható, így motorkerékpár akkumulátorok töltésére is alkalmas. Az akkumulátor töltöttségének méréséről LED sor gondoskodik.

Zselés, AGM akkumulátorok töltésére nem alkalmas!

12V/6 Amp = Minimum 15Ah - Maximum 60Ah akkumulátorhoz

Figyelem! 15 Ah-nál kisebb és 60Ah nagyobb teljesítményű akkumulátort ne töltsön a készülékkel!

Használati utasítás
A készülék használata előtt gondosan olvassa el a használati utasítást!
Tartsa az akkumulátort jó állapotban!
A gépkocsi akkumulátorának élettartama jelentősen meghosszabbítható az alábbi ajánlások figyelembe vételével: Havonta ellenőrizze az akkumulátorban lévő elektrolit szintjét, savsűrűségét valamint akkumulátorának töltési állapotát, amennyiben szükséges, úgy töltse fel a folyadék szintjét a megfelelő mértékig. A szint feltöltéséhez csapvizet semmiképpen ne használjon, csak desztillált (ioncserélt) vizet.
Akkumulátorát mindig tartsa száraz állapotban. Az akkumulátor saruk csatlakozási helyeit tisztítsa meg a lerakódott savaktól, szennyeződésektől és enyhén kenje be vazelinnal. A csatlakozásokat ne szorítsa meg túl erősen. Rendszeresen ellenőrizze az ékszíj feszességét. Rendszeres rövidebb távolságok megtétele akkumulátorának gyorsabb lemerüléséhez vezethet, ezért ilyen esetekben célszerű akkumulátorának állapotát ennek megfelelően folyamatosan ellenőrizni. téli időszakban az akkumulátor nagyobb igénybe vétele miatt sűrűbb ellenőrzés és feltöltés szükséges.

FIGYELEM!
Akkumulátorának töltése közben megfigyelhető, hogy az egyes cellákban gázok termelődnek, ezért a helységben töltés közben ne dohányozzon és a légteret megfelelően szellőztesse.

FIGYELEM!
Az akkumulátortöltő kizárólag ólomsav töltésű akkumulátorok töltésére alkalmas! A készülék Ni-Cad vagy egyéb típusú akkumulátor töltésére ne használja!
Egyéb figyelmeztetés! Kerülje el, hogy töltés közben sav kerüljön a bőrére, amennyiben mégis megtörténne, úgy azonnal mossa le az érintett területet bő vízzel!

Csatlakoztatások sorrendje és módja:
1. Távolítsa el a az akkumulátor vezetéket és az akkumulátort helyezze el zárt, de jól szellőztethető helyiségben.
2. Az akkumulátortöltő piros színű + (pozitív) vezetékét csatlakoztassa az akkumulátor + (pozitív) sarujára.
3. Az akkumulátortöltő fekete színű – (negatív) vezetékét csatlakoztassa az akkumulátor – (negatív) sarujára. Győződjön meg arról, hogy a csatlakozó krokodil csipeszek megfelelően illeszkednek a sarukra. 

Töltés: A töltés megkezdése előtt távolítsa el az akkumulátor celláit véső sapkákat! Csatlakoztassa a hálózati csatlakozót (230V) ezután a töltés automatikusan megkezdődik, a töltő homloklapján található LED kijelzőkön a töltés folyamata nyomon követhető. Amennyiben kimerült akkumulátor töltésére kerül sor , úgy nagyobb áramfelvétel mellett több LED kijelző is egyidejűleg világít. A töltés folyamatos előrehaladása során azonban az áramfelvétel csökken és egyre kevesebb LED világít. Minimális áramfelvétel teljesen feltöltött állapotú akkumulátorok esetében is normális folyamatnak tekinthető.

>A CSIPESZEK AKKUMULÁTORRA TÖRTÉNŐ FEL ILLETVE LE KAPCSOLÁSÁSA CSAK A TÖLTŐ HÁLÓZATÁBÓL TÖRTÉNŐ KIKAPCSOLÁSA UTÁN VÉGEZHETŐ EL!

Átlagos töltési idő 34Ah - 45Ah akkumulátorok esetén kb. 10 óra.

A töltés befejezését követően:
1. Távolítsa el a hálózati csatlakozót az aljzatból
2. Távolítsa el a töltő csatlakozóit az akkumulátorról
3. Ellenőrizze az akkumulátor folyadék szintjét cellánként. Szükség esetén töltse fel.
4. Csavarja vissza az akkumulátor celláit védő sapkákat.
5. Amennyiben az akkumulátoron esetleg savas túlfolyás nyomai láthatók azt gondosan távolítsa el, oly módon, hogy a sav a bőrével ne érintkezzen!

Figyelem! A készülék túltöltés ellenni védelemmel van ellátva. Rövidzárlat esetén az akkumulátortöltő automatikusan lekapcsol Egy-két perc elteltével a töltés folyamata újraindítható. Amennyiben több órás töltés után az akkumulátor töltési szintje nem emelkedik ellenőrizze a cellákat, mert akár egy cella meghibásodása is az akkumulátor használhatatlanságát jelenti.
A balesetből okozott károkért felelősséget nem vállalunk!

A termék jelenleg nincs raktáron. Adja meg e-mail címét alább, és értesítjük, amint a termék elérhető lesz.
Név
E-mail