• Rozsdaoldó és átalakító RO-55 1000ml

Rozsdaoldó és rozsda átalakító RO-55 1000ml

RO-55 rozsdaoldó és átalakító tulajdonsággal rendelkezik Foszforsav alapú készítmény, amely kationos felületaktív anyagokat tartalmaz. A fémfelületeket zsírtalanítja, rozsdátlanitja, tisztítja, foszfátoz és passzívál. Acél és öntöttvas felületekről hatékonyan eltávolítja rozsdát. Alkalmassá teszi a kezelt felületet különböző védőrétegekkel, így gyantákkal, festékekkel történő bevonására Alkalmazási terület: Hatékony termék az acél és öntöttvas felületekről a rozsda eltávolítására.

Tulajdonságok:
- zsírtalanit
- tisztít
- rozsdátlanít
- foszfátoz passzivál egy műveletben anélkül, hogy a felületet jelentősen roncsolná.

Az RO-55 kémiai reakció folytán a rozsdát oldja és vasfoszfáttá alakítja át. A keletkezett vasfoszfát védi a tárgyakat a további rozsdásodástól.

A passziválás függ:
- a levegő páratartalmától
- a hőmérséklettől
- a passzivált anyagtól.

A rozsda eltávolítása történhet:
- TÁRGYAK FÜRÖSZTÉSÉVEL
- ECSETELÉSES ELJÁRÁSSAL
- FÜRDŐ HASZNÁLATÁVAL:
A rozsdátlanításra szolgáló tartály anyaga lehet: műanyag, üveg, saválló acél. A tartály magasságát úgy kell megválasztani, hogy a bemártott tárgyakat a folyadék ellepje. Ügyelni kell arra, hogy a tárgyak ne feküdjenek a tartály alsó felületére. Fürdőben történő rozsdátlanítás esetén gondoskodni kell a helység megfelelő szellőztetéséről. Célszerű a peremelszívás alkalmazása.
Gyakorlati tapasztalatok alapján a kezelési időt a tárgyakon lévő rozsda vastagsága, a tárgyak szennyezettsége, illetve a fürdő hőmérséklete szabja meg. Fürdő előtt célszerű a leveles, vagy vastag rozsda mechanikai úton történő eltávolítása. Ezzel a fürdő élettartamát tudjuk meghosszabbítani.

Fürdő hőmérsékletétől függően a kezelési idő a következőképpen alakul: 15 celsius fok - kb. 90 perc
25 celsius fok - kb. 45 perc
35 celsius fok - kb. 25 perc
45 celsius fok - kb. 15 perc

A fürdő hőmérsékletének emelésével a rozsdaoldás hatékonyabb, de a fürdő kimerülése előbb következik be. A folyadékszint csökkenésekor a pótlásról gondoskodni kell. Fürdő kimerülése után az oldatot semlegesíteni kell!

ECSETELÉSSEL:
Nagy felületű tárgyaknál, berendezéseknél, ahol a tárgyak rozsdátlanítását fürdőben nem tudjuk elvégezni, alkalmazzuk az ecseteléses eljárást. Első lépésben itt is a vastag, illetve a leveles rozsdát mechanikai úton távolítjuk el, majd a rozsdátlanítási folyamatot ecseteléssel végezzük. Ecseteléskor cca 1 m2 felületet vegyünk munkába, és anélkül, hogy megszáradna, ezt a müveletet többször ismételjük meg mindaddig, amíg a rozsdátlanított felület alatt a tiszta fémfelület látható nem lesz. A felület megszáradása után azon acélszürke, illetve fehér bevonat, foszfát keletkezik. Amennyiben a munkadarab festésre kerül, úgy célszerű a fehér bevonatot száraz ruhával, vagy egyéb eszközzel eltávolítani, ez utóbbira történő festés esetén a festett felület matt lesz.

KIEGÉSZÍTÉS:
Az RO-55 kitűnő vízkőoldó tulajdonságságokkal is rendelkezik, és ugyanakkor a betonnal szennyezett munkadarabokat is tisztítja. Mindkét esetben a tisztítandó felületekre bőségesen vigyünk fel RO-55 anyagot, hagyjuk beivódni, majd ennek megtörténte után a vízkő, illetve beton szennyeződés - valamilyen mechanikai eszközzel - könnyen eltávolítható lesz. Ezt mindaddig ismételjük , míg a tiszta fémfelülethez nem érünk. Így vízkőtelenítéssel egyidejűleg a kezelendő felület egy átmeneti védőréteget is kap.

VIGYÁZAT!
A termék a gépkocsiknál a fényezett felületek elszíneződését okozhatja, ezért a rozsdátlanítást a sérült felületen ecsettel óvatosan kell elvégezni, úgy hogy az anyag fényezett felületre ne kerülhessen. A rozsdátlanítás után a felületet szárazra töröljük, majd savmentes zsírral bekenjük. Ha festeni kívánjuk, akkor savmentes zsír helyett a felületet megfelelő száradás után alapozó festékkel látjuk el. Zománcozott felületek (pl. fürdőkád mosogató) kezelésére nem alkalmas, mert azok elszíneződését okozhatja.

FIGYELEM!
Szórással a készítményt felhordani TILOS! Más anyaggal nem hígítható, nem keverhető! Zárt térben történő munkavégzéskor megfelelő hatásfokú szellőzést kell biztosítani. Munkavégzés közben védőszemüveg és védőkesztyű javasolt. A munka befejezése után alapos kézmosás szükséges.

Rozsdaoldó és átalakító RO-55 1000ml

  • 1,150 Ft
  • Nettó ár: 906 Ft

Kulcsszavak: rozsda oldó, rozsda átalakító, rozsdából vas, rozsdaoldó, rozsdaátalakító

Ajánlott termékek

Autoglym Clean Wheels 500ml (Felni tisztító)

Autoglym Clean Wheels 500ml (Felni tisztító)

AUTOGLYM KERÉKTISZTÍTÓAz egyik leghatékonyabb keréktisztító ami kiskereskedelmi forgalomban kapható. Rendkívül erős. Eltávolítja a legmakacsabb beégett fékport, illetve szennyeződést is. Gyorsan és kö...

3,700 Ft

Deréktámasz ezüst-fehér színű CS002 Akció

Deréktámasz ezüst-fehér színű CS002

Ezüst-fehér deréktámasz Kiváló minőségű, erős szövésű deréktámasz, mely a szürke, fekete, kék színű ülésekhez, székekhez tökéletesen illik. Nem csak, hogy jól tartja a derekat, hanem az erős fonál ma...

1,690 Ft 2,390 Ft

Izzó 12V/21W BAU15s narancssárga (index)

Izzó 12V/21W BAU15s narancssárga (index)

Index izzóA legsűrűbben használatos index, azaz irányjelző izzó, klasszikus narancssárga burával.Tápellátás: 12VTeljesítmény: 21 WattFoglalat: BAU15S (eltolt szimpla érintkezős 15 mm-es bajonett záras...

100 Ft